Om Manitou´s
Manitou´s är en liten uppfödning av Maine Coon i hemmiljö med 2-3 kullar per år, och jag som driver uppfödningen heter Mia och bor i Vänersborg.
Mina första Maine cooner kom in i mitt liv 1999 och uppfödningen startade jag år 2000.
Namnet Manitou kommer från den amerikanska mytologin och betyder hos algonkinindianerna kraft, ande, mysterium". Eftersom rasen ursprungligen kommer från USA (Maine), jag r intresserad av mytologi, den indiaska kulturen och att jag ven ville ha en litet annorlunda stamnamn så kndes detta namn mycket passande.


Jag har en lång erfarenhet av djur, allt frn kor, hästar, grisar, höns till sällskapsdjur som hundar, katter, fåglar, fiskar och kaniner.

För mig så kom rasens ursprung och framtid att spela en stor roll väldigt tidigt och jag har lagt stor vikt på vid att hitta linjer som kan bredda den genetiska variationen och att hälsotesta alla mina avelsdjur för de rekomenderade testerna som finns inom rasen.

Började HD testa (höftledsdysplasi) för 18 år sedan och HCM (hypertrofisk kardiomyopati) något år senare.
För mig så är det väldigt viktigt med hälsa och att man testar inom hälsoprogrammet och att man jobbar för en genetisk variation inom rasen. Kommer att presentera lite länkar nedan som handlar om hälsa, tester, inavel, genetisk variation mm