Manitou´s är en liten uppfödning av  Maine Coon i hemmiljö med 2-3 kullar per år och jag som driver uppfödningen heter Mia och bor i Vänersborg.
Mina första maine cooner kom in i mitt liv 1999 och uppfödningen startade jag år 2000.
 
Namnet Manitou kommer från den amerikanska mytologin och betyder hos Algonkinindianerna ”kraft, ande, mysterium". Eftersom rasen ursprungligen kommer från USA (Maine), jag är intresserad av mytologi, den indianska kulturen och att jag även ville ha ville ha en litet annorlunda stamnamn så kändes detta namn mycket passande.

 

En bild på mig och Nebbis när hon var liten!

 

Jag har en lång erfarenhet av djur och katter har funnits i familjen ända sedan jag var 6 år gammal. Min första hund kom in i mitt liv 1984 och jag har varit aktiv inom hundsporten i många år och för tillfället så har jag en hund vid namnet Sascha. Just nu ligger koncentrationen mest på min uppfödning och mina katterna vilket tar mycket av min tid.
Har även vuxit upp med hästar, kor, grisar och andra djur runt mig och dessutom jobbat med djur så djur överhuvudtaget ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag bor i ett hus med lantligt läge, ca 20 min bilfärd utanför stan, och i anknytning till huset så har jag två stora kattgårdar i marknivå + en innätat altan så att mina katter kan få komma ut när vädret tillåter.

Uppfödningen driver jag helt utan vinstintresse och jag lägger ner mycket tid och kärlek på mina katter och min uppfödning. Belöningen för mig är när jag får kärlek och gos tillbaka från mina katter eller när mina kattungeköpare hör av sig och stolt berättar hur nöjda de är med sin nya familjemedlem!

Bilder på mina två av mina gamla hundar, Rossie 13,5 år gammal på kortet (Rossie gick bort för några år sedan vid 16 års ålder)och Sascha som valp (tyvärr så finns ej heller Sascha med oss idag). I dagsläget så bor det två andra hundar hos oss, Zarah, en staffordshire Bullterrier, och Polly, en bostonterrier,

Så här ser det ut hemma hos oss :-)

 

Mitt mål!

 

Det jag strävar efter med min uppfödning är att få fram friska, sunda och rastypiska Maine Cooner med ett härligt temperament och de ska i första hand vara snälla och trevliga familjemedlemmar. Jag samarbetar med ett flertal andra uppfödare för att försöka få fram en friskare och sundare ras.

Genom att använda mig av dels sk showlinjer och dels lite ovanligare linjer samt nya novislinjer i min avel så vill jag försöka bidra med att bredda genpoolen för rasen. Alla mina avelskatter testas för HD och HCM, en del nya, och katter med okända linjer, även för PKD samt Felv och FiV. Läs mer om hälsa och genpoolen här!

 

Intresserad av en kattunge från Manitou?

*Jag säljer inga utekatter.
Mina katter har inhägnader som de kan få vistas ute i när vädret tillåter och har man inte möjlighet att bygga något sådant så är en Maine Coon mycket nöjd med att få gå ut på en inhägnad balkong eller så kan man lära den att gå ut i koppel.

*Maine Coonen är en väldigt social katt och mår inte bra av att bli lämnad ensam allt för länge så är man inte hemma mycket så vill jag gärna att katten har en kattkompis som sällskap.

*Kattungar ämnade till avel säljs endast till dem som testar för HD/HCM och som delar min syn på avelsarbetet.

*Jag vill att vi även håller kontakt efter det att ni har fått hem kattungen och jag kommer alltid att finnas till hands om ni behöver råd, stöd eller hjälp
 
Hur går det till att köpa en kattunge hos mig?


1:Under utvärdering/Reserverad- Vill helst inte låta någon boka (lägga handpenning) på en knatte innan de är 5 veckor gamla så fram till dess så står det under utvärdering om intresse finns på dessa knattarna. Under denna tiden har ni en möjlighet att fundera igenom ordentligt om detta är rätt för er. Besök tas inte emot förrän kattungarna är minst 4-5 veckor gamla. Håller normalt inte några kattungar under utvärdering efter 5-6 veckors ålder utan då bör man ha funderat klart ;-). Så länge ingen handpenning är erlagd så kan kattungen bokas bort till någon annan om inget annat har övertalats.

2: Bokad- När ni har bestämt er för kattungen, med mitt samtycke, så kan ni boka kattungen mot en tingningsavgift och då skriver vi ett tingningsavtal. Detta är eran garanti för att katten är eran.

3: Köp- Inga kattungar lämnas innan hela köpeskillingen är erlagd och när detta väl är gjort så skrivs köpekontrakten på och ni får stamtavla och övriga handlingar.

 

Innan mina kattungar flyttar så är de:

*Avmaskade 4ggr
*Vaccinerade 2 ggr
*Chipmärkta
*Veterinärsbesiktade
*3 års Dolda fel försäkrade i Agria
*WCF-registrerade
*En livstids support från mig som följer med katten ;-)

 

Har ni frågor eller om ni är intresserade av en kattunge till sällskap eller eventuellt till avel/utställning från Manitou´s så får ni gärna höra av er!

 
Mia Söderberg
Tel: 0521-257 107